Inovácie v obalových materiáloch: Udržateľné a estetické riešenia pre vaše podnikanie

0
1586

Spotrebitelia si čoraz intenzívnejšie uvedomujú, aké dôležité je udržateľné správanie. Preferujú ekologické produkty a obalové materiályšetrné k prírode. Tento trend si, samozrejme, všímajú aj výrobcovia a predajcovia a snažia sa ponúkať ekologickejšie varianty obalov.

Napríklad misky na polievku z cukrovej trstiny, ktoré sa dajú kompostovať, majú prednosť pred plastovými. Platí to aj pre prestieranie na stôl z bambusu alebo kompostovateľných materiálov.

Udržateľnosť a estetika v obaloch

Inovácie v obalových materiáloch s dôrazom na udržateľnosť a estetickosť sú v dnešnom svete nevyhnutné. Prečítajte si, ktoré materiály sú aktuálne nielen funkčné a estetické, ale aj udržateľné.

Menu boxy z cukrovej trstiny i kompostovateľné krabice

Udržateľnosť je neodmysliteľnou súčasťou úspešných brandov v gastro sektore. V rámci obalov na zákusky, burger či hranolky sa využívajú obaly z recyklovaného papiera a lepenky. Tieto materiály sú šetrné k životnému prostrediu. Sú zhotovené zo starého papiera a zároveň biologicky rozložiteľné.

Populárnym materiálom v tomto smere je cukrová trstina. Menu boxy z tohto materiálu majú vynikajúce funkčné vlastnosti a dajú sa kompostovať v priemyselných kompostárňach. Misky na polievku či prestieranie na stôl z bambusu je takisto ekologickejšie ako jednorazové plastové varianty.

Potlač a štruktúry. Čo spĺňa estetické kritériá obalov? 

Balenie jedla alebo využívanie obalov v rámci logistického procesu je aj spôsobom komunikácie so zákazníkom a nástrojom na budovanie brandu. Predaj možno zvýšiť používaním rôznych tlačiarenských techník. Obľúbená je tlač loga alebo názov firmy na obaloch. Obalový materiál by mal totiž v dnešnej dobe zodpovedať značke a identite firmy. Atraktívnosť obalov zvyšuje použitie štruktúrovaných materiálov, zaujímavých farieb i motívov.